BudaYoga

Elhunyt a világhírű jógamester, B.K.S. Iyengar

2014-09-14 22:52 (10 éve)

B.K.S. Iyengar, a modern jóga atyja, az Iyengar Jóga módszer megteremtője augusztus 20-án kora hajnalban örök nyugovóra tért életének 96. évében.

Bellur Krishnamachar Sundaraja Iyengar óriási szerepet játszott abban, hogy a jóga újraéledjen Indiában, eljusson a nyugati világba és azt kortól, nemtől, vallási nézettől függetlenül bárki gyakorolhassa.

Here are Geeta's words on her father's passing

"Only his body has ended. One person's efforts from inside out, changed the acceptance of yoga throughout the world. Nothing was hidden, from the time he began to practice, to his illness and death. Even last night he was telling Abhijata, "I have shown you all these things, now realize them for yourself." What he has given cannot be encompassed by words. If a disciple is more developed, then that person will understand. What can be said in words, is that he was precious to us."

Geeta Iyengar szavai apja távozásáról:

"Csak a teste ért véget. Egy ember erőfeszítése belülről kifelé az egész világon megváltoztatta a jóga elfogadottságát. Semmi sem volt elrejtve, gyakorlásától kezdve egészen a betegségéig és haláláig. Még tegnap éjjel is azt mondta Abhijata-nak: "Mindezeket a dolgokat megmutattam Neked, most saját magadnak kell megvalósítanod". Nem lehet szavakba önteni, amit adott. Ha egy tanítvány fejlett, meg fogja érteni. Amit szavakkal el lehet mondani, az az, hogy számunkra nagyon értékes volt."

Delete this article?

This article will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Delete cancel